Piedone..        Email:zoltan.antal@chello.hu
Piedone.. Email:zoltan.antal@chello.hu
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
szmllo
Induls: 2005-05-24
 
ra
 
Naptr
2025. prilis
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Na ez vagyok n : DD
 
dddd
hitetlen
hitetlen
hitetlen
hitetlen
hitetlen
 

Bud Spencer alias Carlo Pedersoli vlogatott olasz vzilabdz s sznsz
Piedone-tokny

Hozzvalk:
60 dkg sertslapocka,
s,
frissen rlt bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 kis fej hagyma,
1-1 piros s zldpaprika,
fl csokor petrezselyem,

Kulajda kicsit mskpp

Hozzvalk: 2-3 nagyobb burgonya, egy cssze friss gomba vagy egy mark szrtott gomba, 2 dl tejfl, 1 evkanl liszt, 2 dkg vaj, 2 tojs, kapor, s zls szerint.

A gombt felszeleteljk (a szrtott gombt beztatjuk) s a vajon megproljuk. Felntjk hslevessel vagy vzzel, hozzadjuk a kockra vgott burgonyt, megszzuk s puhra fozzk. A tojsokat felverjk a tejfllel, beleszrjuk a lisztet s a levesbe ntjk. Kicsit fzzk mg s vgl a kaprot is hozzadjuk. A ksz levesbe tehetnk kemnyre ftt tojst egszben vagy felbe, negyedre vgva.


30 dkg piros bab (konzerv),
egy teskanl piros-paprika,
fl evkanl zld bors,
nhny csepp Worcester-szsz
s citroml,
2 dl tejfl,
1 dl tejszn,
5 dkg olaj,
vgott petrezselyem meghinteni.

Elkszts:

A fokhagymt megtiszttjuk, s finomra vgjuk, a hst megtiszttjuk a zsrtl, az inaktl s hrtyktl, majd kisujjnyi cskokra vgjuk. Ezutn sval, borssal s fokhagymval fszerezzk. A petrezselymet megmossuk, s finomra vgjuk, a hagymt megtiszttjuk, flbe-, majd cskokra vgjuk. A paprikt megmossuk, flbevgjuk, kivgjuk a csumjt, s szintn cskokra vgjuk. A babot szitn hideg vzzel jl lebltjk s lecspgtetjk.
Elkszts: Az olajat egy nagy serpenyben jl felforrstjuk, s hirtelen elstjk benne a hst, kivesszk, s melegen tartjuk. A flsleges zsrt lentjk, majd a visszamaradt zsiradkban a hagymt vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a paprikacskokat s a petrezselymet, rvid ideig egytt pirtjuk, ezutn beletesszk a tejflt, s egy kis vzzel vagy marhahslevessel felntve simra fzzk. Vgl pirospaprikval, zld borssal, Worcester-szsszal s citromlvel fszerezzk, beletesszk a babot, a hst, a tej-sznt, s az egszet felforrstjuk, de mr nem forraljuk. A tzrl levve szksg szerint piknsan utnzestjk, majd vgott petrezselyemmel meghintve, prolt rizzsel krtve tlaljuk.
4 sajtos, kukorics, bazsalikomos csirkemell

  • Hozzvalk:

    2-3 csirkemell
    10 dkg juhtr
    10 dkg fstlt sajt
    10 dkg pannnia sajt
    10 dkg trappista sajt
    1 kukoricakonzerv
    1 kis doboz tejfl
    2 dl tejszn
    friss bazsalikom
    s
    bors

  • Elkszts:

    A csirkemellet darabokra vgom (egy fl csirkemellet kb. 4-5 darabba).
    A sajtokat lereszelem s a juhtrval egytt sszekeverem a tejfllel s a tejsznnel. Ebbe beleteszek 1 egsz kukoricakonzervet, 3-4 aprra vgott bazsalikomlevelet, szom, borsozom.
    A tejfls massszt rntm a csirkemell darabkkra(tûzll tlban), aluflival lefedem s addig stm amg a massza kezd megszilrdulni.
    Ezutn leveszem a flit s pirosra stm a tetejt.

    tipp!
    Lehet a vgn mg sajtot reszelni r. Krtsnek mexiki zldsgkeverket szoktam hazsnlni,de ms zldsg is j. Hidegen is finom!
  • "Aloo gobi" - karfiol-curry - rizzsel s alma-chutney-val (indiai) (HSMENTES)
indiai.jpg (16208 Byte) Ezt a receptet kedves bartainktl, a Huffman csaldtl kaptuk. Azta mr annyi vendgem nyalta meg a tz ujjt utna, hogy most mr igazn illik beismernem, hogy az tollaikkal keskedtem. Aki szereti a "nemzetek konyhja", azaz a kiss egzotikus teleket, az imdni fogja. A fszerek beszerzse esetleg kicsit problms lehet, de csak egyszer kell megvenni, utna mr knny utngyrtani az adagokat. n Budapesten a Fvm tri vsrcsarnok alagsorban lev "zsia shop"-ban szoktam venni ket.
Hozzvalk 4 szemlyre:
Aloo gobi:
1 nagy fej karfiol (nagyobb) falatnyi rzskra szedve
kb. 80 dkg krumpli kockra vgva (ha szp a hja, akkor hmozs nlkl)
4-5 paradicsom hja nlkl, apr kockkra vgva
1 citrom leve
4-5 evkanl olaj
1 evkanl s
1 teskanl kurkuma
2 teskanl rlt koriander
1-2 teskanl rlt chili (vigyzz, cspos!)
2-4 teskanl garam masala (ez nem csp)
Alma-chutney:
1/2 kg alma
12,5 dkg mazsola annak, aki szereti (n utlom Smilez.gif (173 Byte))
10-15 dkg cukor (lehetoleg barna)
1 db szrtott chili paprika
1 fahjrd
2-3 szegfszeg
2 citromkarika
1/2 dl citroml
1 teskanl rmai kmny (mag)
1/2 tk. nizsmag
1/4 tk. kurkuma
1 tk olaj
A forr olajon kevergetve pirtjuk a karfiolt s a krumplit, amg mr elkezd nagyon tapadni az edny aljhoz. Akkor hozzadjuk a fszereket (kivve a garam masala-t) s a paradicsomot s kis lngon, fed alatt kb. fl ra alatt a sajt levben puhra proljuk. Nha megkeverjk. Ha ksz, belekeverjk a garam masalat s a citromlevet.

 

 

 

 

Ebbl mindig kt-hromszoros adagot szoktam csinlni, mert nagyon finom s nem tud belle elg lenni itthon... Az almt felkockzzuk. A fszereket a forr olajon a kvekkez sorrendben pirtani kezdjk: rmai kmny, nizs, chili, szegfszeg, fahjrd. (Ksztsk ki elre, mert hamar megg). Ha kiss fstl s rezzk a fuszerek illatt, belentjk az almakockkat, (mazsolt), citromkarikt s citromlevet. Jl megfzzk s a vge fel belekeverjk a cukrot s a kurkumt. Hidegen tlaljuk





Men
 
Music
 
Egy kis magyaros vicc
 
Na lssuk mai nvnapot
 
rdekessgek a nagyvilgbol
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!