Piedone..        Email:zoltan.antal@chello.hu
Piedone.. Email:zoltan.antal@chello.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
számlálo
Indulás: 2005-05-24
 
óra
 
Naptár
2026. Január
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Na ez vagyok én : DD
 
dddd
hitetlen
hitetlen
hitetlen
hitetlen
hitetlen
 

Bud Spencer alias Carlo Pedersoli válogatott olasz vízilabdázó és színész
Piedone-tokány

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka,
só,
frissen őrölt bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 kis fej hagyma,
1-1 piros és zöldpaprika,
fél csokor petrezselyem,

Kulajda kicsit másképp

Hozzávalók: 2-3 nagyobb burgonya, egy csésze friss gomba vagy egy marék szárított gomba, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 tojás, kapor, só ízlés szerint.

A gombát felszeleteljük (a szárított gombát beáztatjuk) és a vajon megpároljuk. Felöntjük húslevessel vagy vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, megsózzuk és puhára fozzük. A tojásokat felverjük a tejföllel, beleszórjuk a lisztet és a levesbe öntjük. Kicsit főzzük még és végül a kaprot is hozzáadjuk. A kész levesbe tehetünk keményre főtt tojást egészben vagy felébe, negyedére vágva.


30 dkg piros bab (konzerv),
egy teáskanál piros-paprika,
fél evőkanál zöld bors,
néhány csepp Worcester-szósz
és citromlé,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
5 dkg olaj,
vágott petrezselyem meghinteni.

Előkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a húst megtisztítjuk a zsírtól, az inaktól és hártyáktól, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk. Ezután sóval, borssal és fokhagymával fűszerezzük. A petrezselymet megmossuk, és finomra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, félbe-, majd csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, kivágjuk a csumáját, és szintén csíkokra vágjuk. A babot szitán hideg vízzel jól leöblítjük és lecsöpögtetjük.
Elkészítés: Az olajat egy nagy serpenyőben jól felforrósítjuk, és hirtelen elősütjük benne a húst, kivesszük, és melegen tartjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk, ezután beletesszük a tejfölt, és egy kis vízzel vagy marhahúslevessel felöntve simára főzzük. Végül pirospaprikával, zöld borssal, Worcester-szósszal és citromlével fűszerezzük, beletesszük a babot, a húst, a tej-színt, és az egészet felforrósítjuk, de már nem forraljuk. A tűzről levéve szükség szerint pikánsan utánízesítjük, majd vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel körítve tálaljuk.
4 sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell

  • Hozzávalók:

    2-3 csirkemell
    10 dkg juhtúró
    10 dkg füstölt sajt
    10 dkg pannónia sajt
    10 dkg trappista sajt
    1 kukoricakonzerv
    1 kis doboz tejföl
    2 dl tejszín
    friss bazsalikom

    bors

  • Elkészítés:

    A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba).
    A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.
    A tejfölös massszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tûzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni.
    Ezután leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.

    tipp!
    Lehet a végén még sajtot reszelni rá. Körítésnek mexikói zöldségkeveréket szoktam hazsnálni,de más zöldség is jó. Hidegen is finom!
  • "Aloo gobi" - karfiol-curry - rizzsel és alma-chutney-val (indiai) (HÚSMENTES)
indiai.jpg (16208 Byte) Ezt a receptet kedves barátainktól, a Huffman családtól kaptuk. Azóta már annyi vendégem nyalta meg a tíz ujját utána, hogy most már igazán illik beismernem, hogy az ő tollaikkal ékeskedtem. Aki szereti a "nemzetek konyhája", azaz a kissé egzotikus ételeket, az imádni fogja. A fűszerek beszerzése esetleg kicsit problémás lehet, de csak egyszer kell megvenni, utána már könnyű utángyártani az adagokat. Én Budapesten a Fővám téri vásárcsarnok alagsorában levő "Ázsia shop"-ban szoktam venni őket.
Hozzávalók 4 személyre:
Aloo gobi:
1 nagy fej karfiol (nagyobb) falatnyi rózsákra szedve
kb. 80 dkg krumpli kockára vágva (ha szép a héja, akkor hámozás nélkül)
4-5 paradicsom héja nélkül, apró kockákra vágva
1 citrom leve
4-5 evőkanál olaj
1 evőkanál só
1 teáskanál kurkuma
2 teáskanál őrölt koriander
1-2 teáskanál őrölt chili (vigyázz, csípos!)
2-4 teáskanál garam masala (ez nem csíp)
Alma-chutney:
1/2 kg alma
12,5 dkg mazsola annak, aki szereti (én utálom Smilez.gif (173 Byte))
10-15 dkg cukor (lehetoleg barna)
1 db szárított chili paprika
1 fahéjrúd
2-3 szegfűszeg
2 citromkarika
1/2 dl citromlé
1 teáskanál római kömény (mag)
1/2 tk. ánizsmag
1/4 tk. kurkuma
1 tk olaj
A forró olajon kevergetve pirítjuk a karfiolt és a krumplit, amíg már elkezd nagyon tapadni az edény aljához. Akkor hozzáadjuk a fűszereket (kivéve a garam masala-t) és a paradicsomot és kis lángon, fedő alatt kb. fél óra alatt a saját levében puhára pároljuk. Néha megkeverjük. Ha kész, belekeverjük a garam masalat és a citromlevet.

 

 

 

 

Ebből mindig két-háromszoros adagot szoktam csinálni, mert nagyon finom és nem tud belőle elég lenni itthon... Az almát felkockázzuk. A fűszereket a forró olajon a kövekkező sorrendben pirítani kezdjük: római kömény, ánizs, chili, szegfűszeg, fahéjrúd. (Készítsük ki előre, mert hamar megég). Ha kissé füstöl és érezzük a fuszerek illatát, beleöntjük az almakockákat, (mazsolát), citromkarikát és citromlevet. Jól megfőzzük és a vége felé belekeverjük a cukrot és a kurkumát. Hidegen tálaljuk





Menü
 
Music
 
Egy kis magyaros vicc
 
Na lássuk mai névnapot
Ma 2025. Május 12. Hétfő, Pongrác napja van.
Sok boldogságot kívánok!
 
Érdekességek a nagyvilágbol
 

A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG